Aiandustalu alustas uut hooaega

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirnas asuvas  Jõeääre aiandustalus algas hooaeg taimede istutusega, millega on ametis nii peremees Urmas Laks kui ka perenaine Laivi Laks.
Kirnas asuvas Jõeääre aiandustalus algas hooaeg taimede istutusega, millega on ametis nii peremees Urmas Laks kui ka perenaine Laivi Laks. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kirnas asuva Jõeääre aiandustalu peremees Urmas Laks nimetab uue hooaja alanuks, kui kasvuhoone ahju tuleb kütma hakata selleks, et ligi 30 000 sinna istutatavat taime hästi kasvaksid.

Urmas Laks tegi kasvuhoone ahju tule eile, et abikaasa Laivi kurgi-, tomati-, paprika- ja mitme suvelillede seemnetest toasoojas kasvanud taimed ümber istutada. «Nüüd võib hooaja alanuks nimetada, sest kibekiire tööaeg algas ja kestab hilissügiseni,» sõnas ta.

Ligi 30 000 taime istutamisega saab pere hakkama omal jõul. Peremehe rida on valmistada istutuseks ette turbapinnas ja kütta ahju. Perenaine istutab taimed ja hoolitseb nende eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles