Suhkrupeedimaius asendab poekommi

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rätsepa talu perenaine Meeli Seepter pakub mekkida ahjusooja suhkrupeedi maiust. «Siin on nii peremehele maitsvaid pruunimaid kui ka mulle meeldivaid pehmemaid. Järgmise plaaditäie teete siis juba ise.»
Rätsepa talu perenaine Meeli Seepter pakub mekkida ahjusooja suhkrupeedi maiust. «Siin on nii peremehele maitsvaid pruunimaid kui ka mulle meeldivaid pehmemaid. Järgmise plaaditäie teete siis juba ise.» Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kareda vallas Müüsleris asuv Rätsepa talu pererahvas küpsetab suhkrupeedist kommi, keedab siirupit ja on valmistanud suhkrutki.

Rätsepa pereema Meeli ja pereisa Raivo Seepter peavad lugu võimalikult maalähedasest elust, nii polegi nende meelest suhkrupeedikomm mingi ime.

Raivo mäletab lapsepõlvest, kuidas ta ootas küpsetusplaadile pandud suhkrupeedilõikude muutumist ahjus pruuniks karamelliks. «Mida pruunimaks, seda parem, kuid Meeli on mul äärmuslikult naturaalne ja nii pruuniks neid mulle ei tee, kuid head on nad ka vähem pruunina,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles