Asendaja lubab perearstid puhkusele

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide Vee tänava perearstikeskuse pereõde Eljo Järva võib rõõmustada. Terviseameti uus süsteem muudab edaspidi puhkuse või pikkade haiguslehtede korral asendamise lihtsamaks.
Paide Vee tänava perearstikeskuse pereõde Eljo Järva võib rõõmustada. Terviseameti uus süsteem muudab edaspidi puhkuse või pikkade haiguslehtede korral asendamise lihtsamaks. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kui seni puudus maal perearstikeskustes võimalus leida endale ametlik asendaja, siis alates märtsist saavad perearstikeskused esitada terviseametile avaldusi arstile või õele asendaja leidmiseks.

Koigi ja Imavere perearst Rutt Luha tunnistas, et tema lühikestel äraolekuaegadel on suurem koormus langenud pereõdedele. «Pikka puhkust pole ma saanud võtta oma kümme aastat,» märkis ta.

Terviseameti perearstide ja pereõdede asendussüsteem eelistab just üksikpraksiseid ja maapiirkondades asuvaid praksiseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles