Loe, mida vastas minister järvalase küsimustele

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terviseameti peadirektori asetäitja Üllar Kaljumäe (vasakult), Järvamaa haigla peaarst Andres Müürsepp ja sotsiaalminister Taavi Rõivas.
Terviseameti peadirektori asetäitja Üllar Kaljumäe (vasakult), Järvamaa haigla peaarst Andres Müürsepp ja sotsiaalminister Taavi Rõivas. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kas leiate hooldekodukoha maksumuse olevat pensionäridele jõukohase, küsis Tiina Koplik Järvamaalt, sotsiaalminister Taavi Rõivaselt, kes andis intervjuu viiele maakonnalehele?

Pöörduge kohaliku omavalitsuse poole, kel on võimalus toetada. Ei ole see teema võõras minule ka isiklikult – detailidesse laskumata tuleb öelda, et siin on mitu võimalust.

Kui eakal on pere ja järeltulijad, on esimeses järjekorras nende kohustus aidata, teises järjekorras omavalitsusel ja riigil laiemalt.

Oleme põhjalikult analüüsimas võimalust, et eakatel oleks võimalik kasutada kinnisvarapensioni teenust. Nii kodus edasi elamise korral kui ka hooldekodusse siirdumisel võib kinnisvarapension olla just see, mis jääb pensioni ja hooldekoduteenuse vahe katmiseks.

Millega põhjendate omaste hooldajate ebavõrdset kohtlemist ühiskonnas ja miks ei aktsepteerita nende inimeste panust töötamisena, küsib Tiina Koplik Järvamaalt.

Üsna värske ministrina on mul seda ajaloolist kujunemist raske kommenteerida, aga võin öelda, et oleme väga tõsiselt seda teemat analüüsinud. Meil on ettepanekud, kuidas probleemi järk-järgult leevendada.

Üks eesmärk on aidata tööle inimesi, kes tööle minna ei saa, sest neil on hooldust vajavad omaksed. See puudutab nii laste kui ka täisealiste omaste hooldajaid.

Nii teenuste kui ka raha poole pealt usun ja arvan, et riik saab senisest paremini toimida küll ja see on üks nendest teemadest, mis minule ka isiklikult muret teeb.

Ma ei saa öelda, et seda on võimalik lahendada loetud kuudega, aga see on üks teema, millele ministeerium peab lahendusi otsima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles