Loe, mida arvab konkurentsiamet kiirabireformist

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Järva ja Jõgeva maavanem said eile konkurentsiametilt vastuse oma pöördumisele, milles nad palusid ametil teha järelevalvet kiirabiteenuse korraldamiseks väljakuulutatud konkursi tingimuste üle.

Nimelt oli tulnud avalikuks asjaolu, et tingimuste koostamises osalesid Eesti Kiirabi Liidu juhatuse liikmed, kes juhivad suuremaid kiirabiteenust pakkuvaid ettevõtteid.

Maavanemad tundsid huvi, kas nimetatud asjaolu võis tekitada eeliseid suurematele teenusepakkujatele konkursil osalemisel.

Järva maavanem Tiina Oraste ütles, et kuigi konkurentsiamet on vastuses märkinud, et kiirabireformi, sealhulgas piirkondade arvu vähendamise puhul on tegemist tervishoiupoliitilise valikuga ning amet ei ole pädev selle sisulist põhjendust hindama, on vastuses välja toodud momente, mis näitavad, et Eesti Kiirabi Liit siiski on püüdnud otseselt mõjutada konkursi tingimusi suurematele teenusepakkujatele soodsamas suunas.

Kusjuures on teada, et väiksemaid teenuseosutajaid polnud tingimuste koostamisse kaasatud. «Konkurentsiamet ei leidnud, et terviseamet oleks lähtunud konkursitingimuste koostamisel kiirabiliidu ettepanekutest,» selgitas Oraste. «Küll ei olnud meie pöördumine konkurentsiameti poole asjatu. See vastus ja kogu protsess juhtisid riigiametnike tähelepanu sellele, et reforme kavandades ja ellu viies ei tohi eirata ühtegi osapoolt, keda see puudutab, ning kõik peab olema algusest peale avatud ja arusaadav.»

LOE KONKURENTSIAMETI VASTUST

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles