Prokuratuur saatis kohtu ette Türil mehe mõrvamises süüdistatava

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Tome
Nikolai Tome Foto: Politsei

Lääne Ringkonnaprokuratuur saatis kohtu ette 33-aastase Nikolai, keda süüdistatakse eelmise aasta 27. augustil Türil toimunud tulistamise käigus inimese vigastamises, teise isiku tapmise katses ning ühe isiku mõrvas.

Süüdistuse järgi tulistas Nikolai kontorihoone eest seisvast kahest mehest ühe, 23-aastase mehe suunas, kellega Nikolai oli eelmisel nädalal ühes Paide toitlustusasutuses tülitsenud. Pärast tulistamist jooksid mõlemad mehed ära. Seejärel jooksis Nikolai relva käes hoides kontorihoonest välja ning asus taga ajama 33-aastast meest. Nikolai nägi meest hoonete vahelisel alal ning tulistas õhku. Mees jooksis seepeale juhuslikult läheduses viibinud töömehe selja taha. Nikolai tulistas varjunud mehe suunas, kuid tabas töömeest ja tekitas talle sellega kehavigastusi. Järgnevate sündmuste käigus tulistas Nikolai mitmel korral 33-aastast meest ning mees suri saadud vigastustesse kohapeal.

Nikolai põgenes sündmuskohalt ning peeti Lääne ja Põhja politseiprefektuuri koostöös kinni sama päeva hilisõhtul.

Lisaks süüdistab Lääne Ringkonnaprokuratuur Nikolaid selles, et ta peksis tulistamisele eelnenud nädalal Paide toitlustusasutuses 23-aastast meest, tekitades talle kehavigastusi. Samuti süüdistatakse Nikolaid tulirelva ebaseaduslikus käitlemises.

Kriminaalasja kohtueelse uurimise viis läbi Lääne prefektuuri kriminaalbüroo organiseeritud ja raskete kuritegude talitus ning menetlust juhtis Lääne Ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles