Veebruar on muuseumis Kareda valla kuu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Järvamaa muuseumis on Kareda vald pannud välja näituse ja raamatud, mida on kirjutanud  valla inimesed või mis räägivad Kareda vallast.

Eestis on kultuuripärandi aasta teema «Pärijata pole pärandit».

Järvamaa muuseumi programmijuht Terje Truska lausus, et muuseum pakub kõigile omavalitsustele võimalust tulla oma rahvaga muuseumi ja korraldada mõni kultuuripärandi aastaga seotud üritus või tutvustada vallast pärit huvitavaid esemeid.

«Jaanuaris oli muuseumis Väätsa vallast väike näitus Lõõla külast pärit perekond Tohvelmannile kuuluvatest pärandesemetest, aga veebruar on Kareda valla kuu,» ütles ta.

Kareda vald pani välja näituse «Esna-Kareda miljööväärtusliku ala ajaloolis-arhitektuuriline uuring ja piirkonna turismipotentsiaali hindamine», mille 2006. aastal koostasid Eesti vabaõhumuuseumi teadurid Hanno Talving ja Maret Tamjärv.

Lisaks on vaadata raamatud, mida on kirjutanud Kareda valla inimesed või mis räägivad Kareda vallast. On teaduslikke uurimistöid, proosa- ja luuleraamatuid. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles