Paides hakkavad otsustama noored

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

15.–17. veebruarini kestavad Paide gümnaasiumis ja ühisgümnaasiumis 14–17aastastele põhikooliõppuritele mõeldud seminarid «Noorus otsustab!».

Tudengiorganisatsiooni AIESEC esindaja Seiko Kuik märkis, et seminaride mõte on suurendada noorte eneseteadlikkust ja nõustada neid edasise haridustee ja elukutse suhtes valikute tegemisel. «Projekti on kaasatud ka kaheksa välisriikidest pärit vabatahtlikku, kes seminare läbi viivad,» lisas ta.

Kolme päeva jooksul tegutsevad noored karjääriplaneerimisega seotud õpitubades ja koolitustel. Õpetatakse sedagi, kuidas koostada CVd, ning jagatakse välismaal õppimise/töötamise kogemusi ja võimalusi. «Soovime siduda noori tihedamalt oma kodukoha ettevõtlusega, näidates, et väikelinnades ja maapiirkondades on võimalik leida tööd ja eluga toime tulla,» selgitas Kuik. «Viimasel päeval tehakse tegevuste kokkuvõte, mille tulemus on igaühe unikaalse tulevikuvisiooni loomine.» Kuik lisas, et seminaril suheldakse peamiselt inglise keeles ja osalemine on tasuta. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles