Paides saab tutvuda talutoodetega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Üle pika aja on Paides jälle võimalik tutvuda talutoodanguga otse talunikult. Kui huvilisi jagub, võib mõttest kujuneda talutoodete turg.

Paide kogukonnakeskuses Tallinna 11 pakub täna kella 10st 12ni Niinemetsa talu oma toodangut: mett ja vabapidamisel kanade mune.

Kogukonnakeskuse eestvedaja Rainer Eidemilleri ütlust mööda on see katse kutsuda ellu taluturg. Kui varem püüdis tema talunikke kirja teel ärgitada, siis seekord on mõtte algataja Niinemetsa talu peremees Aivo Nugis. «Ehk  ongi aeg nüüd küpsem kui üle aasta tagasi ja leidub nii ostjaid kui tuleb toodete pakkujaidki juurde,» lausus Eidemiller.

Eidemiller lisas, et mõtte edasist arengut näitab vaid elanikkonna huvi asja vastu. Kogukonnakeskus on valmis abistama korraldusega ning ruumi talutoodetega kaubelda on nii sees kui ka väljas.

Türi talunike liidulgi on esimees Reet Länkuri selgitusel olnud aastaid mõte luua talutoodete müügikoht.

Olemas on nii talunikud, kes soovivad tooteid müüa, kui ka koht, kus seda teha, kuid siiani pole liit  leidnud fanaatiliselt oma töösse suhtuvat müüjat. «Töötasu tuleks tal talukauba müügiga välja teenida, sest palka meil talle maksta pole. Sellist inimest me veel leidnud ei ole,»  tunnistas ta. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles