Järva-Jaani valis oma tee

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Järvajaanilased valisid eile üheksa teesegu seast ühe, mis hakkab kandma Järva-Jaani tee nimetust. Vallavanem Arto Saare ütlust mööda said  kohaletulnud anda hääle kahele rohkem meeldinud teesegule, mille oli kokku pannud Kubja ürditalu.

Pimemaitsmisel kogus kõige rohkem hääli segu, mille koostises on ingver, piparmündileht, kibuvitsaõis, lagritsajuur, sidruni- ja apelsinikoor. «See teesegu meeldis rohkem kui pooltele kohaletulnutele,» täpsustas Saar.

Kubja ürditalu valmistab ja pakendab ka Järva-Jaani maitseainet, mille koostises on pune, sibul, küüslauk, porgand, paprika ja tšillipipar. «Tuline ja terav maitseaine peaks süües meelde tuletama, et meil on siin tubli tuletõrjeselts, kellel on ka mitu muuseumi majandada,» selgitas Saar.

Nii maitseaine kui ka teesegu peaks müügile jõudma kevadel, korraldajate hinnangul teeb pakend sellest toreda kingituse külalistele ja sobiva suveniiri turistidele. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles