Ühinemine jääb ära

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Tapa vallavolikogul kahe silma vahele jäänud seadusepügal lõpetas Tapa ja Ambla valla liitumise juba enne, kui kohalikud inimesed ja volikogud jõudsid sellele hinnangut anda.

Tapa vallavolikogu tegi mais Aegviidu ja Ambla vallale ettepaneku arutada, kas need kolm võiksid ühineda. Ambla oli nõus teemat arutama, Aegviidu mitte.

Kohalike omavalitsuste liitumine käib haldusjaotuse seaduse alusel, mille para­grahv üheksa lõige viis ütleb, et kui mõni asjaomane volikogu ei nõustu haldusterritoriaalse korralduse muutmisega, menetlus lõpetatakse.

Lihtsustatult öeldes oleks pidanud Tapa volikogu seejärel tegema uue ettepaneku üksnes Ambla vallale.

Neljapäeval teavitas Järva Teataja Tapa vallavolikogu esimeest Urmas Roosimägi ja Ambla vallavolikogu esimees Vello Teorit möödalaskmisest.

Mõlemad tunnistasid, et see on neile uudis ja nad ei oska kommenteerida enne, kui on juristidega nõu pidanud.

Urmas Roosimägi võttis ühendust juba paari tunni pärast ja tunnistaski, et ajakirjanik juhtis tähelepanu õigele asjale ning ühinemisega ei saa endistviisi edasi minna, vaid Tapa vallavolikogu peaks Amblale uue ettepaneku tegema.

Et kohalike omavalitsuste valimised on järgmise aasta oktoobris, siis enam ei jõua nõutavaid toiminguid teha. «Mul on siiralt kahju, et nii läks, sest oleme palju tööd teinud,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles