Lehmasõnnik odavdab toasooja hinda

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aravete keskkooli lapsed kuivatavad oma rõivaid radiaatoril, mille on soojaks kütnud viis protsenti odavam roheline energia. Pildil Indrek Tokaruk koos isa Igoriga.
Aravete keskkooli lapsed kuivatavad oma rõivaid radiaatoril, mille on soojaks kütnud viis protsenti odavam roheline energia. Pildil Indrek Tokaruk koos isa Igoriga. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Jaanipäevast alates läheb Aravete Agro lehmade sõnnik biogaasijaama, mis toodab sellest elektrit ja toasooja, mis on viis protsenti odavam kui siiani ja hind võib kukkuda veelgi.

Biogaasijaama valmimist ootasid  Aravete elanikud pikisilmi. Viimastel aastatel on soojaarved üksnes kasvanud, aga rohelise  energia tulekuga lubati hinna kukkumist kuni 20 protsenti.

Biogaasijaam sai valmis vahetult enne jaanipäeva nagu plaanitud ja kuigi hinnalangusse loodeti selgust tulevat paari kuu jooksul, pole konkurentsiamet siiani uut hinda kehtestanud.

Aravete Biogaasi OÜ tegevjuht Indrek Sang selgitas, et  Aravete alevikule uue soojusenergia hinna kehtestamise pikale venimine on tingitud sellest, et esimest korda oma ajaloos peab konkurentsiamet analüüsima põllumajandustoormest biogaasi alusel toodetava soojuse majanduslikku põhjendatust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles