Muuseumi juht: minu ettepanekuid ei arvestatud

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa muuseumi direktori kt Valev Väljaots selgitab, et palju aega kulub museaalide kirjeldamisele, sest ilma selle tööta seisaks fondis lihtsalt mõttetu rivi esemeid.
Järvamaa muuseumi direktori kt Valev Väljaots selgitab, et palju aega kulub museaalide kirjeldamisele, sest ilma selle tööta seisaks fondis lihtsalt mõttetu rivi esemeid. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järvamaa muuseumi direktori kt Valev Väljaots tunnistab, et isegi tema ei tea praegu, milline saatus maakonna muuseumi ees ootab, ka pole selle üle otsustajad seni tema ettepanekuid arvesse võtnud.

Viimasel ajal on olnud palju juttu Järvamaa muuseumi tulevikust. Millest võib tuleneda inimeste mure muuseumi tuleviku suhtes?

Kindlasti on üks põhjusi teadmatus. Teadmatus, kuidas jätkub muuseumi töö ja kas säilib vastav kompetents.

Järvamaa muuseumil on tugev muuseumitöö kompetents, siin töötavad aastatepikkuse kogemusega spetsialistid. Kogemus muuseumitöös on väga tähtis. Milline kompetents jääb edaspidi?

Osa inimesi, kelle seas on ka muuseumi tuleviku üle otsustajaid, on väljendanud arusaama, et piisab sellest, kui Eesti Rahva Muuseum (ERM) annab ekspositsiooniks esemed ja see ongi muuseum.

Ja muidugi edasise töö rahastamine. Mismoodi riik jätkab muuseumitegevuse toetamist ning milleks seda raha edaspidi ikkagi kasutatakse? Kas ja kuidas muutub midagi paremaks ka muuseumile?

Ehk on mõnel üldse küsimus, et järjekordselt eemaldub riik inimestest. On ju teatud mõttes tegemist regionaalse tasakaalustuse põhimõttega. Praegu on suur oht kaotada kompetents ja jääda vaid ühe omavalitsuse muuseumiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles