Tunnustatud järvalased astuvad muuseumi eest välja

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa muuseum. Pilt on ilustratiivne.
Järvamaa muuseum. Pilt on ilustratiivne. Foto: Tiit Reinberg

Seitseteist kõrgelt tunnustatud järvalast avaldavad tänases Järva Teatajas avaliku pöördumise, kus nõuavad kultuuriministeeriumilt ja Paide linnavolikogult aru Järvamaa muuseumi saatuse kohta.

Täna asub Paide linnavolikogu arutama, kas anda linnapea Kaido Ivaskile volitused sõlmida kultuuriministeeriumiga koostööleping, mille alusel tuleks Järvamaa muuseum linna kätte. «Järvamaa muuseumiga seotud ümberkorralduste suhtes ei ole meil kindlust ja ka selgust, et need on Järvamaale parimad,» seisab pöördumises.

«Järvamaalastena soovime, et enne, kui kultuuriministeerium ja Paide linnavolikogu võtavad õiguse teha otsuseid Järvamaale olulises küsimuses, on vajalik selgitada avalikult nii muudatuste sisupoolt kui ka koostööleppe sisu.»

Avaliku pöördumise üks eestvedaja Ülle Välimäe ütles, et allakirjutanud soovivad selgust, mis maakonna muuseumist saab. «Praegu me seda ei tea ja ausalt öelda on muuseumi pärast hirm,» sõnas ta.

Üks allakirjutanu, Eesti piimandusmuuseumi direktor Ants Välimäe ütles, et kui Järvamaa muuseumi varad peaksid minema Järvamaalt minema, siis on see täiesti lubamatu tegu. «See on röövimine!» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles