Noored õpivad raha säästma

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtlusküla mängu hoos on Paide gümnaasiumi IVa klassi õpilased Andra-Liisa Teder (vasakult), Nele Kivimurd,  juhendaja Merlin Saulep, Raimond Kongas, Indrek Lammer ja Tanel Last.
Ettevõtlusküla mängu hoos on Paide gümnaasiumi IVa klassi õpilased Andra-Liisa Teder (vasakult), Nele Kivimurd, juhendaja Merlin Saulep, Raimond Kongas, Indrek Lammer ja Tanel Last. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Paide avatud noortekeskuses tegutseva ettevõtlusküla mängu ruumis sagisid mõtlike nägudega koolinoored ühe laua juurest teise juurde. Polnud neil aega märgata tulijaid ega vastata küsimustele.

Ettevõtlusküla juhatuse liige Evelin Rätsep andis teada,  et Järvamaal esimese ettevõtlusküla mängus on Paide gümnaasiumi IVa klassi õpilased.

Neljandikud olid jaotunud viieks viieliikmeliseks perekonnaks, kõigil eesmärk säästa võimalikult palju raha.

Rätsep kui üks selle mängu loojatest selgitas, et igal perel on oma kirjeldus, millega ta tegeleb, kuhu raha kulutab, mida soovib osta ja muud sellist. «Nii nagu päriselus, tuleb nüüd perel osata raha kulutada nii, et kuu lõpus see otsa ei saaks, pigem ikka säästudeks alles jääb,» ütles ta.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles