Päästjaid annab otsida tikutulega

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellel septembri lõpus tehtud fotol kustutavad Paide päästjad Pärnu tänaval põlema läinud veoautot, kuid sageli tuleb neil palju ohtlikumaid ülesandeid täita.
Sellel septembri lõpus tehtud fotol kustutavad Paide päästjad Pärnu tänaval põlema läinud veoautot, kuid sageli tuleb neil palju ohtlikumaid ülesandeid täita. Foto: Kaspar Pokk/ Kanal 2

«Oh, ega ma mäletagi, millal meil viimati palka tõsteti, masu ajal hoopis langetati kaheksa protsenti,» ütles päästeameti Lääne päästekeskuse Järvamaa päästepiirkonna juhataja Janar Kärner.

See ongi peapõhjus, miks Kärner ei mäleta peast öelda, millal viimati oli tal korraga vaja palgata kolm päästjat ja kaks meeskonnavanemat.

Päästjate nappus on seda kummalisem, et komandode töö ümberkorralduse tõttu jäi Paides neli meest tööta. Kuigi Türi, Aravete ja Koeru meeskond võisid palgata ühe päästja lisaks, on kokkuvõttes üks töökoht vähem kui enne.

Töölt lahkuvad mehed ongi Kärnerile selgitanud, et hinnad on viimasel ajal tõusnud, kuid palk mitte. Nad on sunnitud otsima tasuvama töökoha.

Päästjatele saab Kärner praegu maksta põhipalka vahemikus 481 kuni 566 eurot ja vahetuse vanemale kuni 748 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles