Teisipäevane Järva Teataja

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Kui kõik läheb plaanipäraselt, võivad aasta pärast pererestoranis Moon einestavad järvalased mekkida toitu, mille tooraine pärineb suisa kodukandist.  Nimelt ostsid ettevõtte omanikud Ambla vallas ligi 1,9hektarise kinnistu, kus on kasvama panna aed-, köögi- ja juurvilju ning ürte. Üks ettevõtte omanikest Jana Zaštšeriski kinnitas plaane, kuid rõhutas, et kõik on alles väga algusjärgus.

*«Enam pole vahetundide ajal koridoris nii palju ringijooksmist kui varem,» ütleb Paide gümnaasiumi valvelauas töötav Maie Kaasik  ja osutab algklasside tiiva poole, kus maja noorimad  lausa järjekorras seistes oma keksumängukorda ootavad. Koridori põrandale on maha joonistatud neli keksumängu, mille joonistamiseks ohverdas kooli õpilasesinduse liige Kadri-Ann Kertsmik koos sõbra Martin Muistega oma koolivaheajast kaks päeva.

* Ludwig van Beethoveni kurjakuulutavat Saatuse sümfooniat Paide kultuurikeskuse hooaja avakontserdile pileti soetanud publik ei kuulnud. Saatus sekkus siiski, seda ootamatult saabunud talvena, mistõttu tuli kavas paar pisimuudatust teha.  Kolm tundi ja viisteist minutit. Nii kaua kulus Eesti Kontserdi juhil Jüri Leitenil aega, et reedel autoga läbi lume pealinnast Paidesse jõuda, et linnapea Kaido Ivaskiga koostööleping allkirjastada ja  hooaeg avatuks kuulutada. Seepärast lükkus ka allkirjastamine tunnijagu hilisemaks.

* Järvamaa ettevõtete konkursil aasta silmapaistvaima turismiedendaja tiitli pälvinud Epp Säga on loonud Vaole külalistemaja, mis on kui pärl trööstitute sovhoosiaegsete  korrusmajade seas.

*Laupäeval oli Koerus õppus „Koeru lukku“, mis tähistas reserõppekogunemise lõppu. Vägivallatsejatel läks kehvasti, sest nad ei arvestanud politseinike ja sisekaitsekompanii sõdurite ühist jõudu, mille all murdusid ajapikku ka kõige tugevamad.

* Juustest valmistatud ehted on ilmselt ühed kummalisemad kaunistused, mida võib ette kujutada. Nendest on valmistatud prosse, kaelaehteid, uurikette ja käevõrusid, vahel isegi juuksenööre ja kõrvarõngaid.

* Neljapäevast juhib Lääne prefektuuri kriminaalbüroo Paide kriminaaltalitust Arvid Harma. Arvid Harma alustas oma karjääri 1994. aastal Järva politseiprefektuuris korrakaitsetalituses. Kuni siiani on ta alates 1997. aastast olnud kriminaalpolitseinik. 2004–2006 töötas Lääne politseiprefektuuri narkokuritegude talituses.

* Tapa aukodanik ja eelmisel nädalal alanud animafilmifestivalile nime andev maailmakuulus režissöör Priit Pärn usub Eesti animatsiooni tulevikku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles