Kutsekool sukeldub kalade maailma

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa kutsehariduskeskuse direktor Rein Oselin seisab kohas, kuhu kerkib kalaskavstus.
Järvamaa kutsehariduskeskuse direktor Rein Oselin seisab kohas, kuhu kerkib kalaskavstus. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Ligi miljoni euro eest kerkib järgmiseks sügiseks Säreverre kalakasvatus ja Järvamaa kutsehariduskeskus teeb algust kalakasvatuseriala õpetamisega.

Türi vallas Pärnu–Rakvere ja Türi–Viljandi maantee ristumiskohas kerkib vanade hoonete asemele 700ruutmeetrine ehitis, mille südameks saavad suured plastikbasseinid.

Järvamaa kutsehariduskeskuse direktor Rein Oselin ütles, et töö kalakasvatajate õpetamiseks on kestnud kaks aastat. Koos selle ala õpetlaste ja ettevõtjatega on koostatud riiklik õppekava, mille haridusministeerium on heaks kiitnud.

Eelmisel nädalal tuli teade, et kalakasvatuse praktilise õppebaasi ehitamist toetab PRIA 839 272 euroga. Nüüd on esimene asi kuulutada välja projekteerimishange ja kui kõik läheb plaanipäraselt, alustavad järgmisel sügisel kutsehariduskeskuses õpinguid kalakasvatajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles